۱۳۹۱ مهر ۶, پنجشنبه

سنگ سفایر (نوعی از یاقوت)

نام دیگر : Sapphire

معمولاً به یاقوت هایی که رنگ قرمز ندارند سفایر گفته می شود که البته معروف ترین نوع آن به رنگ آبی است. یاقوت و سفایر از لحاظی به هم شبیه هستند، هر دوی آن ها از خانواده کروندوم هستند. تفاوت رنگ یاقوت به علت وجود کروم و سفایر به علت وجود تیتانیوم می باشد.


تاریخچه
این سنگ در زمان های قدیم به عنوان سمبل و نشانه صداقت و راستی، ارادت و وفاداری بوده است. این سنگ در مراسم مذهبی در کلیسا و در جشن ها مورد استفاده قرار می گرفته. در قرون وسطی نیز از آن به عنوان دارو برای دردهای چشمی استفاده می شده است.

معادن
سنگ سفایر در کشورهایی نظیر استرالیا (که معمولاً تیره تر هستند)، سری لانکا، برمه، آفریقا، تایلند، کانادا و ایالات متحده آمریکا و به ندرت در اسکاتلند نیز یافت می شود. بهترین رنگ آن آبی کشمیری است که از معادن هندوستان استخراج می شود.

انواع
همان طور که گفته شد بجز رنگ قرمز از خانواده کروندوم سایر رنگ های این خانواده سفایر نامیده می شوند شامل :

       - سفایر آبی کشمیری  (به یاقوت کبود معروف است و بهترین نوع سفایر می باشد)
       - سفایر آبی گل ذرتی (سنگی گران بهاء و زیباست)
       - سفایر زرد (سنگی مهبوب و پرطرفدار است)
       - سفایر نارنجی (یک نوع آن به نام Padparadsha وجود دارد که اگر رنگ مناسبی داشته باشد بسیار گران بهاء است)
       - سفایر سبز
       - سفایر صورتی
       - سفایر بنفش مایل به ارغوانی
       - سفایر سفید
       - سفایر بی رنگ (برای ساختن شیشه ساعت کاربرد دارد)

و بقیه رنگ های خانواده کروندوم به نام سفایر های فانتزی معروف اند.


سختی
سختی آن برابر 9 در مقیاس موس است.

خواص
یاقوت کبود باعث تعادل قلب شده و سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد.
سفایر زرد و نارنجی در بهبود جریان خون و درمان ناتوانی های جنسی بسیار موثر می باشند.


برای اطلاع از سایر خواص که برای درمان به کار گرفته می شود به آدرس www.takjavaher.com بخش کتابخانه مراجعه نمایید.


۱۳۹۱ شهریور ۲۳, پنجشنبه

سنگ یاقوت سرخ

نام دیگر : Ruby

کانی با درجات مختلفی از رنگ قرمز که هر چه شفاف تر باشد ارزش بیشتری دارد. یاقوت و سفایر از لحاظی به هم شبیه هستند هر دوی آنها از خانواده کروندوم هستند. تفاوت رنگ یاقوت به علت وجود کروم و سفایر به علت وجود تیتانیوم می باشد.


تاریخچه
در روم باستان یاقوت توسط یونانی ها به صورت اشکال اژدها و طرح های دیگر قلم زنی و حکاکی می شد و به طرز عجیبی دارای قیمت و ارز بسیار بالایی بود. این سنگ توسط هندوها پرستیده می شد. آنان یاقوت را مظهر سلامتی و ثروت می دانستند و بر این اعتقاد بودند که یاقوت برای صاحبش شانس، شادی و شوخ طبعی به همراه دارد.

معادن
بهترین و مرغوب ترین یاقوت سرخ دنیا متعلق به کشور برمه می باشد. بهترین یاقوت، یاقوتی است که رنگ قرمز آن به رنگ خون کبوتر است که البته بسیار هم گران بهاء است. در تایلند، تانزانیا و ماداگاسکار هم یاقوت بدست می آید که البته کیفیت آن ها به اندازه یاقوت برمه نیست. در سری لانکا نیز یاقوت از معادن استخراج می کنند.

انواع
همان طور که گفته شد بهترین نوع یاقوت نوعی است که شفاف باشد اما کم رنگ و بی حال آن نیز وجود دارد. در بعضی موارد معمولاً ناخالصی هایی وجود دارد که به شبیه به نخ ابریشم است. این به علت وجود بلورهای سوزنی شکل است که وقلی به طور متقاطع روی هم باشند یاقوت ستاره ای را بوجود می آورند.

سختی
سختی آن برابر 9 در مقیاس موس است.

خواص
یاقوت سرخ برای درمان بیماری های معده و کبد، آرامش به اقراد و آرام نمودن بیماران عصبی و روانی و درمان انواع سردرد بسیار مفید می باشد. البته این سنگ معروف به سنگ عشق نیز هست.

به عنوان یک توصیه خریدن یاقوت می تواند یک سرمایه گذاری خوب برای شما باشد.

برای اطلاع از سایر خواص که برای درمان به کار گرفته می شود به آدرس www.takjavaher.com بخش کتابخانه مراجعه نمایید.

۱۳۹۱ شهریور ۲۰, دوشنبه

سنگ فیروزه

نام دیگر : Turquoise

یک کانی کمیاب و ارزشمند با رنگ آبی که خواهان فراوانی دارد. این کانی فیروزه به دست فیروزه تراشان شکل داده می شود و به عنوان نگین برای انگشتر، گردنبند، گوشواره و دیگر جواهرات به کار می رود.


تاریخچه
از هزاران سال پیش از فیروزه استفاده های فراوان می کردند و دارای ارزش و بهاء بسیاری نزد مردمان از دیر باز بوده است. آثاری که ازپیشینیان برجا مانده حکایت از آن دارد که مردمان مصر و سرخپوستان آمریکای شمالی در گذشته از این سنگ به عنوان سنگی با اهمیت استفاده می کردند. در ایران نیز استفاده از فیروزه قدمتی دیرینه دارد مخصوصاً بعد از ورود اسلام با توجه به توصیه های فراوان ائمه معصومین علیه السلام استفاده از آن رواج بیشتری یافت.

معادن
معروف ترین و مرغوب ترین فیروزه دنیا به شهر نیشابور واقع در خراسان تعلق دارد. در دامغان و کرمان نیز معادن فیروزه وجود دارند البته کمی متفاوت تر از فیروزه نیشابور هستند. فیروزه در ایران از بهترین انواع فیروزه به شمار می آید اما در سایر نقاط نیز یافت می شود. فیروزه در مصر به رنگ سبز کمی متمایل است. در نیومکزیکو، کالیفرنیا و چین نیز رگه های فیروزه یافت می شود. در نزدیکی مدینه نوعی از آن به رنگ سیاه وجود دارد.

انواع
فیروزه در اصل به رنگ آبی بیشتر دیده و یافت می شود ولی همان طور که قبلاً گفته شد بعضی وقت ها به رنگ سبز نیز متمایل است. فیروزه سیاه نیز وجود دارد. در فیروزه رگه هایی نیز مشاهده می شود، رگه های طلایی آن از جنس پریت است البته رگه ها به رنگ سیاه نیز می تواند باشد.

سختی 
سختی آن برابر 6 در مقیاس موس است.

خواص
فروزه دارای خاصیت جذب کنندگی می باشد یعنی مایعات به ویژه روغن را به سرعت جذب می کند بنابراین باید مراقبت کرد تا با این مواد تماس پیدا نکند چون باعث رنگ پریدگی و خراب شدن سنگ می گردد.

برای اطلاع از سایر خواص که برای درمان به کار گرفته می شود به آدرس www.takjavaher.com بخش کتابخانه مراجعه نمایید.